31.08.2015

FIT FOOD II


OWSIANKA NA MLEKU

Zagotuj około dwóch szklanek wody i dodaj szklankę płatków owsianych (więcej lub mniej, w zależności jak duża ma być porcja), najlepiej górskich. Gdy już cała woda odparuje wlej mleko (ta ilość także zależy od Ciebie). Dodaj łyżeczkę miodu, lub dwie łyżeczki brązowego cukru. Ja do smaku dosypuje parę migdałów lub pokruszonych orzechów. Taki sposób na owsiankę zajmie Ci powyżej pięciu minut.

gotuj przy: Bovska - Kaktus

5 komentarzy:

  1. chyba przekonałaś mnie do owsianki, tak smakowicie wygląda!:>

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny przepis. Codziennie jem owsianki, ale nie używam do nich mleka, wolę je robić na wodzie z owocami, orzechami itd ;)
    blog Przygody-Mileny.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Prawie codziennie jem na śniadanie owsiankę. :) Moimi ulubionymi dodatkami są borówki oraz żurawina :)

    http://mademoiselleviki.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam owsiankę :)
    Masz ciekawy blog i bardzo fajny wygląd :)
    http://my-natalias-place.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo lubię jeść owsiankę , a ten pomysł wydaję się smaczny :)

    rasberrrt.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń