Brownie fasolowe



Brownie fasolowe od dawna króluje w kuchni wszystkich miłośników zdrowego odżywiania. Tym razem postanowiłam właśnie takie ciasto upiec, korzystając z przepisu @fit.ella. Jeśli nie jesteś przekonana do tego typu słodkości, to zapewniam Cię, że placek fasolowy wcale nie jest gorszy od tego klasycznego w smaku, a na pewno wygląda tak samo zachęcająco. Do Ciebie należy wybór - puste kalorie, czy fit zamiennik. 



Brownie fasolowe: 

- puszka czerwonej fasoli
- banan, najlepiej dojrzały
- 2 jajka
- 3 łyżki kakao
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 10 g rozpuszczonego oleju kokosowego
- szczypta cynamonu
- aromat śmietankowy
- miód/ inny słodzik ok. 2 łyżeczek, zależy od Ciebie

Fasole dokładnie umyj i zblenduj z resztą składników, tak aby powstała gładka masa. Przelej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 35 min, w 180 stopniach. 




rób przy: 2U - David Guetta, Justin Bieber





Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty